Blue Marlin 3 Sport Fishing Puerto Rico Gran Canaria Canary Islands Big Game Fishing Canary Islands Gran Canaria
Terug naar de homepage van Blue Marlin Sport Fishing Inschrijving Tournaments 2010 Blue Marlin Charters Online Shop Informatie over onze vistrips Fotoalbums van Blue Marlin Sport Fishing Videoalbums van Blue Marlin Sport Fishing Bootrecords van Blue Marlin Sport Fishing Info over het big game vissen Billfish Foundation Info Page De meest gestelde vragen over Blue Marlin Sport Fishing Links van Blue Marlin Sport Fishing Prijzen van Blue Marlin Sport Fishing Contact en Reserveringen Blue Marlin Sport Fishing


Meest Gestelde Vragen


Waar kan ik de boot CAVALIER vinden?
Kan ik ook worden opgehaald?
Hoe laat moet ik aanwezig zijn?
Moet ik van tevoren reserveren?
Kan ik per e.mail of telefoon reserveren?
Kan ik ook incl. vliegreis, hotel of appartement reserveren?
Wat is het verschil tussen een Full Charter en een Part Charter?
Welk materiaal wordt er aan boord gebruikt?
Welke vissoorten worden er gevangen en in welke periode?
Moet ik ervaring hebben om te kunnen "Big Game vissen"?
Wat kunnen de kinderen en kijkers aan boord verwachten?
Moet ik verder nog iets meenemen?
Moet ik warme kleding meenemen?
Wat wordt er met de vis gedaan?
Hoe gaat het verder met de betaling?

Waar kan ik de bot CAVALIER vinden?

De boot Cavalier ligt afgemeerd in Puerto Rico in haven Base ook wel haven Porto Novo genoemd.
Als je in Puerto Rico verblijft is de boot vrij eenvoudig te vinden. Puerto Rico ligt in een kleine baai, waar de appartementen en hotels allen omheen liggen. Als je vanuit je accommodatie naar de zee kijkt, ligt het badstrand in het midden van twee havens. In de haven welke je nu links ziet ligt onze boot

De plaatsen Maspalomas, Playa del Ingles, San Agustin liggen ongeveer 20 kilometer van Puerto Rico. Vanuit deze richting volg je eerst de borden Arguineguin, ( niet over de autobaan doorrijden )daarna staat vanzelf Puerto Rico aan gegeven. Direct als je uit de tunnel komt sla je rechts af en daarna na 100 meter weer links. Je rijdt nu onder een klein viaduct van de hoofdweg door. Nu heb je haven Base aan je linkerzijde en appartementen complex Porto Novo aan je rechterzijde. Na 300 meter zie je aan je linkerkant de haven parkeerplaats. Je bent nu nog hooguit 200 meter van onze boot vandaan.

Vanuit Mogan volg je de borden Puerto Rico. Op de rotonde van Puerto Rico sla je af naar rechts en daarna direct weer naar links. Volg bord: Parking Puerto Base . Nu nog ongeveer 300 meter rechtdoor, waarna je vanzelf de haven in rijdt.

Voor een plattegrond van de haven en de ligplaatsen van de boten kun je HIER klikken

Kan ik ook worden opgehaald en teruggebracht ?

Als je in Puerto Rico verblijft kun je natuurlijk ook lekker naar de haven wandelen. Wil je er zeker van zijn dat je op tijd bent bestel dan onze GRATIS pick up service. Onze transport service haalt je dan tussen 8 en 8.40 uur op bij je vakantie accommodatie en brengt je na je vistrip ook weer netjes terug. De kosten voor het halen en terugbrengen van en naar je accommodatie zijn inclusief de prijs van de vistri

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Je dient uiterlijk 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. De vertrektijden zijn 's morgens om 9.00 uur en 'smiddags om 15.00 uur

Moet ik van tevoren reserveren?

Niets moet natuurlijk, maar het is wel verstandig. Onze boten zijn meestal enkele dagen tot soms (in de zomermaanden) meerdere weken, van tevoren volgeboekt. De plaatsen welke niet via onze website of telefonisch worden vekocht, worden afgestaan aan de hotel recepties en de reisorganoisaties.

Kan ik per e.mail of telefoon reserveren?

Ja, je bent dan zeker van een plaats op de boot en je hoeft je nergens geen zorgen meer over te maken dat deze in jouw vakantie periode is volgeboekt. Reserveren kun je via ons reserveringsformulier. Telefonische reserveringen kun je doen op nummer ( 0034 ) 607626237. Op dit nummer wordt Nederlands gesproken.

Kan ik ook incl. vliegreis, hotel of appartement reserveren?

Ja, Cavalier Fishing Charters heeft appartementen ter beschikking op 5 minuutjes lopen van de haven en onze sportvisboot. Deze 2 ot 3 persoons appartementen hebben bijna allen zee/havenzicht en de kosten variëren naar gelang het seizoen tussen de 45 en 55 euro per nacht. We willen je natuurlijk hierover vrijblijvend advies geven. Wij adviseren je de vliegreis wel vanuit Holland of België te reserveren Mocht je echt niet kunnen slagen bij je reisorganisatie, laat het ons dan eventjes weten.

Wat is het verschil tussen een Privé (Full) Charter of een Deel Charter?

Een duidelijke uitleg over de verschillende reserverings mogelijkheden wordt gedaan op de page: Onze Vistrips

Welk materiaal wordt er aan boord gebruikt?

De boot is voorzien van zeer moderne apparatuur, zoals: Sonar, GPS, Plotter, een Lees vechtstoel en Lees outriggers.
Bij het slepend vissen wordt er gebruik gemaakt van 50lbs - 80 lbs en 130 lbs Shimano en Penn International reels. Deze zijn allen voorzien van "double speed" De meeste hengels zijn van het merk Tiagra.
Bij het bodemvissen wordt 12, 20, 30 en 50 lbs materiaal gebruikt, voorzien van Shimano TLD Star en Penn Senator reels.

Welke vissoorten worden er gevangen en in welke periode?

In de maanden october t/m maart wordt er meestal op de bodem/rif gevist.
De vangsten bestaan dan meestal uit: Murenes, Brasems, Snappers, Amberjack, Baracuda, Roodbaars, Congers...enz. In deze maanden bestaat tevens de kans tot het vangen van diverse tonijnen soorten, zoals de Albacore, Grootoog en de Geelvin tonijn..
De tonijnen trekken hier met scholen langs de kust en worden in de wintermaanden soms zeer goed gevangen. De maanden Maart en April zijn meestal de uitschieters. Vaste weken zijn hier helaas niet voor aan te geven.

In de maanden april t/m september worden de kansen voor het slepend vissen aanzienlijk groter.
Na de scholen tonijnen en bonito's in april, volgen in mei en juni de blauwe en witte marlijn en de speervis.
De blauwe Marlijn laat zich trouwens het allerbeste vangen in de maanden juni t/m september.
Tevens zijn in bovenstaande maanden slepend te vangen, Wahoo, Dorado en alle tonijnen soorten, zoals Albacore, Grootoog en Geelvin tonijn.

Op onze Viskalender kun je de vangstresultaten zien van de voorgaande jaren

Moet ik ervaring hebben om te kunnen "Big Game vissen"?

Ja en Nee. Voor de afvaart en eveneens aan boord wordt alles duidelijk uitgelegd.
Het wereldrecord Makohaai is gevangen door een visser, welke nog nooit eerder één hengel had vast gehouden. Na een gevecht van 4.5 uur wist hij - het monster - van 488 kilo/1075 lb te landen. Met een beetje geluk kan het dus wel. Je bent tenslotte nooit te oud om te leren.

Wat kunnen de kinderen en kijkers aan boord verwachten?

De kinderen kunnen natuurlijk gewoon lekker meevissen. De kijkers worden vaak verrast door scholen dolfijnen. Ook zijn er in de zomermaanden veel vliegende vissen en waterschildpadden. Ook het fotograferen van een walvis behoort vaak tot de mogelijkheden.
Tevens beschikken allebij de boten over een ruim zonnedek

Moet ik verder nog iets meenemen?

snacksNee. Aan boord zijn: Broodjes, Cola, Fanta, Bier, Water....enz aanwezig.
Drankjes zijn bij een Full bij de prijs inbegrepen.
Op de Deel Charter krijg je om 12 uur een broodje ham of kaas met een gekoeld drankje naar keuze. Verder zijn er aan boord gekoelde drankjes aanwezig tegen normale en betaalbare prijzen.

Zowel bij de Full als de Deel Charter is het gebruik van het materiaal en het aas inbegrepen.Het gebruik van eigen hengelmateriaal is uitsluitend toegestaan met het bodemvissen. ( bij het slepend vissen uitsluitend na overleg )

Moet ik warme kleding meenemen?

Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat. De winter temperaturen zijn gemiddeld rond de 23 graden en in de zomermaanden is deze 27 graden celcius.
Toch kan er in de koudste maanden, op het water, nog wel eens een fris windje waaien.
Wij adviseren je dan ook in deze periode een trui of sweater mee te nemen.

Wat wordt er met de vis gedaan?

Wij van Cavalier Fishing Charters zijn tegen het doden van alle billfish. Op onze boten worden de Blauwe en Witte Marlijn en Speervis na gemerkt te zijn weer losgelaten.Tevens geven wij alle gevangen Roggen en Haaien ook weer hun vrijheid terug.

Alle vis welke door omstandigheden toch meegenomen wordt, zal worden gebruikt voor privé doeleinden of eventueel worden geschonken aan een goed doel.

Hoe gaat het verder met de betaling?

De Prijzen:

Deze kun je terug vinden, in het linkermenu van deze pagina. Klik hiervoor op prijzen.

De Visdagen: 

Zodra je weet in welke periode je op Gran Canaria verblijft, kun je deze gaan plannen. Ga naar ons reserverings formulier en vul hier de vidag/en in, welke jou het beste uitkomen. Per e.mail krijg je van ons normaal gesproken binnen 24 uur een antwoord, met daarin de bevestiging van jouw visdag/en. Mochten deze al volgeboekt zijn dan krijg je enkele alternatieve dag/en. Na het overeenkomen van de data krijg je daarna de definitieve reservering toegezonden en de totale kosten daarvan.

De Aanbetaling:

Cavalier Fishing Charters, vraagt geen aanbetaling aan haar klanten. Je de totale reservering voldoen voor vertrek van je visdag in de haven van Puerto Rico.

Wil je toch liever per bank betalen, neem dan contact op voor verdere bankgegevens met onze administratie

Mocht je eventueel toch nog een vraagje hebben,dan kun je natuurlijk altijd even een e.mail sturen naar de webmaster of even een telefoontje naar: 0034 607626237 ( op dit nummer wordt Nederlands gesproken )
marlinbar
  Blue Marlin